marți, 23 februarie 2010

Caius Probericus Vinarstroiani

(În care, la invitatia capitanului Saragoza si cu voia Maestrului Vania, se va face referire la incredibila suita de întamplari în ciuda faptului că, din motive necunoscute autorului, linkurile de mai jos sunt aproape inutile)

Aflat printr-o coincidentă stranie în compania celui de-al cincilea politist la Birtkenau si nu la Dinar în dreapta plutonierul-major Onici în căutarea indiciilor anatomice după cum îi era obiceiul, Caius Probericus Vinarstrioani, proaspăt botezat blegroll de catre piticii din mansarda mov în urma unui intens disputat concurs de udeală, îsi începu istorisirea :

În ziua de 21 făurar, anul de gratie doi zero unu zero, blogosfera zăcea chinuită de un calm astenic . Chiar si rivalii, de obicei ai dracu' de gălăgiosi, puteau fi lesne confundati cu soaptele pierdute în ecoul interior al palmelor. Plictisit de moarte, la sugestia unei Ciudate cu C mare de la Caius fireste, în mintea mea a încoltit un gând poznas. Ce-ar fi să dau duma, asa, de dragul diversitatii. Cu sigurantă s-or găsi niscai suflete bune care să preia mesajul, adaugand în mărinimia lor un link către blogul nefericitului perdant, recte subsemnatul. Am ticluit un mesaj genial menit să atingă punctul sensibil al oricarui blogger care se respecta, postandu-l, pe el pe mesaj, pe ici pe colo sub forma de comentariu: "Blogroll pierdut la Dinar, ofer gasitorului recompensa o mleta dintr-un singur ou" apoi m-am relaxat asteptand valul de link-uri ce m-ar fi purtat repejor către cele mai înalte culmi ale Ze-listului, autoritatea incontestabil-subiectivă în materie. Planul meu perfect, zădărnicit de izbucnirea scandalului ouălor, s-a dovedit a fi o veritabilă vânare de vant. Deznădajduit, acuzat pe nedrept că as fi încercat să otrăvesc blogosfera cu salmonella, m-am trezit pribegind de unul singur în cautarea blogului pierdut prin subsolul marsavei liste. Degeaba am încercat să mă reabilitez participand la concursul de ghicit in PA-uri, e unu Caligul pe acolo ce si-a vandut cu sigurantă sufletul diavolului, altfel nu se explică...

Aici Caius Probericus Vinarstroiani se opri oftand din istorisit. Vizibil emotionat, al cincilea politist adormise gatuind gales o sticla de Pietroasă, probabil macinat de straniul caz al omului picat din lună. Regretand amarnic lipsa plutonierului-major Onici, camarad ce ar fi gasit negresit o rezolvare onorabila, Caius ceru nota de plată si lasand organul pradă viselor bahice porni agale, macinat de incertitudini, spre Dinar, locul unde bloggerul mic va creste într-o săptămana cat altii în zece, stropit din belsug cu coniac din cel mai delicios soi.

10 comentarii:

Vania spunea...

Cred că-s bune linkurile, vom vedea în timp. Nu prea mai ştiu cum funcţionează blogspot.

cell61 spunea...

Eu recunosc că nu am înţeles în totalitate leapşa asta (e o leapşă?), trebuie să mai citesc, dar pentru asta îmi trebuie încă puţin timp liber.
Însă povestirea ta mi-a plăcut :)

starsgates spunea...

Mulţam de link.:)
Frumos le-ai mai sucit pe toate în povestioara ta.:)

Cristian Lisandru spunea...

Hai că ţi-a ieşit bine de tot!

Geanina Lisandru spunea...

Ca în Gara de Nord, trenurile pleacă în direcţia...link, likn şi iarăşi link...

angi spunea...

Ne dadusi tema de casa:)).

Anonim spunea...

Ei, o povestire de nota 10. Imi pare rau ca apuc abia acum s-o citesc. Iar numele in sine e un pico-PA care face toti banii si sunt convins ca editiile princeps vor ajunge sa coste un purcoi de bani :)

Lady A spunea...

Faina povelinkata :) Felicitari!
Cred ca Dinar e un fel de MASH!

O seara buna :

Orry spunea...

ti-a iesit perfect! :)
Merci pentru link!

Orry spunea...

O primavara frumoasa si plina de soare si flori! :)
( ai un martisor la mine! )