sâmbătă, 13 februarie 2010

Iaca niste PA-uri

Fumătorul wireless
 
Al cincilea politist privea tâmp de vre-o zece minute în geamul carciumii, afisul: „local pentru fumatori. wireless”. Cu un aer grav scoase carnetelul si notă:
Astazi în jurul orelor 10 am facut o descoperie macabră. Primul caz suspect de fumător wireles, posibil. Se impun cercetari amanuntite! In interior, cu tigara în coltul gurii Nelu cazu prada undelor. Madame Cici, patroana, batea de zor la tastatura: xoxo muah muah


Educatie fizică la balamuc

Linistea diminetii fu aprig tulburată de strigătele medicului de gardă:
-Stai mă netrebnicule!
-Voi doi, luati-o pe acolo! sa-i taiem retragerea!
Primele sclipiri de lumină surprinseră scena în toată splendoarea: Pacientul, cu părul vâlvoi si nadragii pe post de flacară olimpică parea un clovn alergat de stafii. In cealaltă parte a orasului, directorul spitalului de nebuni smuls cu brutalitate din lumea viselor, trânti receptorul în furcă blestemând providenta pentru ziua în care îi trimise pe cap un campion olimpic la maraton.

Straniul caz al omului cazut din luna

Fusese descoperit de al cincilea politist, undeva la marginea orasului. Trupul firav se zdrobise în cadere pe pamantul umed. La prima vedere parea un caz simplu de sinucidere, lipsea însa locul de unde nefericitul se aruncase. Pe o raza de un kilometru în jur nu se afla decat camp, fara pomi, fara stalpi de tensiune. Singurul indiciu, o scrisoare de adio, un servetel pe care victima desenase un cerculet înconjurat de patratele. Legistul concluziona scurt : Pare cazut din luna ! Ceilalti încuviintara in tacere.

Orgoliul ranit

In creierii noptii, bietul Ghita BoB se trezi lac de sudoare. Iarasi îl visase pe Nelu cum i-o fura pe Anhelica. Se facea ca erau la o terasa privind gales un slep plutind nestingherit pe valuri, apoi de nicaieri aparea Nelu, comanda un brifcor, o pupa cu patos pe Anhelica si plecau amandoi chicotind, dandu-i cu tifla. Fereasca-l sfantu’ pe netrebnic! zise, agitand un pumn în directia copiei dupa original, amintire din concediu.
  Sforaind copios, Anhelica se visa cu Fane, marinarul. Pe tarm, cu lacrimi în ochi doi tipi fluturau batiste albe în semn de adio.

Visul crescătorului de melci

Motorul bolidului vibra trimitând valuri de adrenalină simturilor întinse la maxim ca niste antene suprasolicitate. Mirosul puternic de kerosen îi gadila narile mai plăcut decât cel mai intens parfum. Ochii îi erau fixati pe semafor. La verde, aproape instantaneu, piciorul drept bruscă pedala de acceleratie. Cauciucurile muscara cu zgomot din asfaltul încins… ceasul desteptător indica ora 06.00, cascând copios apasă butonul of. Cafeaua picura lenes în ceasca prevestind începutul unei noi zile în compania creaturilor gelatinoase.

2 comentarii:

Leo spunea...

Tare-mi plac, ca-s colorate, exact pe gustul meu ! Ah, omul cazut din luna mi-a placut mult de tot !
Si-mi mai plac gaselnitele si joaca de limbaj ! :)
(Galatenii astia talentati...)

Lord D'If spunea...

Daca nu ma sustin galateni atunci cine sa o faca :)

(unii dintre ei chiar foarte talentati, zic)