marți, 9 februarie 2010

Invitatie

Prietenul Cell îmi propune o călătorie prin raftul cu amintiri din copilărie. Cu mare plăcere !

O să încep cu cea mai rusinoasă dintre ele:
 - In scoala generală, pe vremea când eram un vajnic pioner, am fost "binecuvântat" vreme de un an cu o colegă mai plinută, Bors Aura pe numele ei. Sărmana făptură a îndurat destule, fiind tinta principală a glumitelor mele răutăcioase si vă asigur că am fost un pustiulică tare inventiv. Intr-una din zile însa o picătură s-a decis să umple paharul rezultând o ciocnire intentionată a ochiului meu drept cu unul din pumnisorii ei încărcati de suferintă. Urmarea? ochisorul meu a căpătat pentru prima oară o intensă culoare violet. A fost prima si ultima oară cand am simtit pe propria-mi piele furia unei femei.

 - Pentru că am reusit să iau în sfarsit premiu, tata a decis, în cadrul unei ceremonii fastuoase la care au fost prezenti toti vecinii de palier, sa-mi cumpere un televizor sport. Smecherul de fapt vroia să se uite la meci fără sa fie deranjat de mama care nu a înteles niciodată pasiunea bărbatilor pentru sportul cu balonul rotund. În opinia ei, păstrată pâna în ziua de astăzi, fotbalul e un spectacol de circ în care "douăj  de papagali fugăresc o minge". Mânat de o curiozitate aproape letală l-am desfacut să văd ce mecanisme complicate creează imagini pe ecran. In acest proces, minunat de tranzistorii ce păreau pentru mine seminte de floarea-soarelui am atins niste treburi ce nu cred că trebuiau atinse. Urmarea? o gâdileală revigorantă urmată mai pe seară de o bătaită la fel de revigorantă, nimic grav. Tot atunci am priceput că curentul electric = bad, very bad.

 - Prin clasa a 7-a am rămas corigent la matematică, materie pe care o uram din tot sufletul. Vacanta de vară a trecut si m-am trezit chemat la scoală să-mi dau restanta. Fară stirea mamei mi-am luat bicicleta si m-am pornit spre cel mai urăt cosmar al meu ferm convins că o să rămân repetent pătând onoarea familiei. Pe drum, furat de peisaj am facut bâca într-o groapă plină ochi cu apă de ploaie. Cu capul binisor spart, dragăsanii plini de mâl si treningul Sergio Tachinni proaspăt revopsit m-am prezentat în fata profei de mate. Urmarea?
M-am întors acasă ca un erou învingător, onoarea familiei fusese salvată.

- Am o frică teribilă de ace si seringi. Spre norocul meu o singură data am fost internat în spital, bolnav de hepatită. Nu stiu acum cum o fi (si nici nu vreau sa stiu) dar pe atunci fetele erau internate într-un salon iar băietii în altul. Intr-o seară am gasit în curte un soarece mort si împreună cu *Pilache, compadrele meu în ale tâmpeniilor am gasit de cuviintă să-l plantăm în salonul fetelor. A fost descoperit cu groază de una din infirmiere. Sub amenintarea că va fi operat de apendicită Pilache m-a tradat mărsăveste. Profitând de faptul că doctorita a plecat să aducă chipurile cel mai mare ac din lume am zbughit-o pe holul spitalului tot uitandu-mă în urmă. M-am oprit într-o cutie de hidrant plasată strategic în calea mea. Urmarea ? doi dinti ciobiti si cateva vizite la cabinetul dentistului, cealaltă mare teamă a mea.

- Prima mea bicicletă m-a tinut exact două zile, sfârsind înfiptă într-o canalizare. Urmarea? buza spartă, o mână luxată si o exilare la bunici unde rătoiul Vasile a fost intens antrenat, împotriva vointei lui, să devină animal de companie


Ehehe, ar mai ele ceva sotii de povestit...

Mi-ar plăcea sa citesc ce sotii au făcut în tineretile lor Liz si Leo.

*Pilache- Adi, poreclit asa pentru că nu putea pronunta plachie


18 comentarii:

Geanina Lisandru spunea...

Prima evocare se potriveşte cu postarea mea.
Mi-au plăcut toate amintirile din copilărie, corigent fuseşi, dinţii i-ai "modelat"...făcuşi destule...

Lord D'If spunea...

Am fost un copil tare poznas. In multe privinte inca mai sunt. Nu regret nimic :)

starsgates spunea...

:)))Hai că am râs în hohote.:))
Chiar aş mai vrea să aflu ce alte ,,minuni,, ai mai făcut.;)

cell61 spunea...

Mulţumesc de preluare :)

Foarte amuzante, m-a durut în mod special datul cu dinţii de hidrant. Auch! Te-au bătut fetele, deci he he he...

Liz spunea...

Nu-i corect! Pentru ca probabil imi cunosti toata copilaria... si ma provoci sa o fac publica! Si-am sa ma gandesc exact la sotiile care sa te faca si pe tine sa rosesti! Na! Oricum, in orice tampenie din copilaria mea, erai si tu prezent!

Anonim spunea...

Haha, bine că mi-ai adus aminte: când eram mai mic, făcusem o pasiune din prize, mai exact din băgatul în ele a tot ce-mi intra pe mână şi încăpea. De curentat m-am curentat de vreo două ori, dar nu ţin minte să mă fi durut foarte tare. Eram chiar fascinat de curent, s-ar putea spune. :))

Leo spunea...

Aoleu, treningul Sergio Tachinni... Ce vremuri !
Ai fost o singura data in spital ? Urmeaza apendicita, deci ! :P
Saracu' ratoi Vasile...
Ce copchil obraznic ai fost ! :))


Eu am mai povestit despre sotiile copilariei - dar am bagat articolul la "draft". O sa-l scot pentru tine de la naftalina, dar te previn : am fost un copil prea cuminte. Boring ! :D

Leo spunea...

Iaca : http://secunde.com/2009/12/18/mini-leo/

:D

angi spunea...

Si dupa toate astea:)))...cine te mai facu pe tine..."Lord"?????!!!!
Multi Nica mai exista in lumea asta,adaptandu-si nazdravaniile vremurilor in care traiesc:)))

Lady A spunea...

Copil, copilarit, copilareste:) Fain!

Lord D'If spunea...

@Starsgates
Am facut destule minuni. Nu cred ca exista om care sa nu fi facut :)

Lord D'If spunea...

@Cell61

Placerea a fost de partea mea :)

A durut si a trecut fara a lasa urme.

Lord D'If spunea...

@Liz

Poate sunt cateva pe care le-am ratat, zic. Trebuie sa fie:)

Lord D'If spunea...

@Caligul
Nici la mine nu a durut, despre bataie nu as putea spune acelasi lucru. Multam de trecere ;)

Lord D'If spunea...

@Leo

O daaaa, ce vremuri.Apendicita? Doamne pazeste!
Vasile e singura oratanie din cate au crescut bunicii care a murit de batranete. Cand au vrut sa-i aranjeze o intalnire cu varza, am plans pana am lesinat. Si uite asa Vasile a trait ani multi si fericiti.

Lord D'If spunea...

@angi

M-am facut singur da sa nu spui nimanui. E secret:))

Lord D'If spunea...

@Lady A

Milady ce sa-i faci, asa-i copilaria,
copilaroasa.

Leo spunea...

Aha ! Deci l-ai chinuit tu pe Vasile, dar si el pe tine... :D Judecata divina.